Wednesday, November 14, 2012

Baked turkey bulgur rolls (Quipes)... Rollos de pavo y trigo horneados (Quipes).

Baked bulgur rolls (Quipes)

ENGLISH.

This recipe is one of my favorites i was determined to make a healthy version of it, this is one of the most popular ones in my country the Dominican Republic, my mom always wanted to make a baked one and this one is for you wherever you are.

Ingredients

- 1 cup bulgur (whole grain)
- 1 lb of ground turkey.
- 1/4 cup raisins.
- 1/4 of a red pepper (very finely diced)
- 1/4 of a green pepper (very finely diced)
- 1/4 of a yellow pepper (very finely diced)
- 1 small onion, very finely diced
- Salt and pepper.
- 2 tablespoons of cilantro (minced).
- Mrs. Dash.
- Salt and Pepper (to taste).

Smoked paprika and curry dipping sauce.

Ingredients

- 1 tablespoon of minced cilantro.
- 1 small 5.3 oz non-fat greek yogurt (natural).
- 1/2 teaspoon of curry.
- 1/2 teaspoon of smoked paprika.
- Salt and pepper (to taste).

Directions:

Put the wheat in a bowl and cover with water and let it sit in the fridge overnight (at least 4 hrs).

Preheat oven at 350 •F spray a baking tray with non-stick cooking spray.

Put the turkey in a bowl, mix in the diced peppers, and onion, add a pinch of pepper and 2 teaspoons of salt and Mrs Dash or any seasoning without salt that you have available.

Using your hands mix the meat with the vegetables until you get an uniform mixture, reserve 2/3 of the meat.

To make the filling, start by heating 1 tablespoons of olive oil in a pan, when the oil is hot add the the meat you've taken out, along with the cilantro and 2 tablespoons of water, brown the meat, add the raisins and simmer over medium heat, when all the liquid has evaporated the filling is ready, let it cool down to room temperature.

To assemble the quipes, drain the leftover water from the bulgur and squeeze to get rid of as much water as possible, add the remaining raw meat to the bulgur.

With your hands mix the bulgur and raw meat, until it is mixed uniformly. This is a key step, the better mixed this is, the better chances of quipes not breaking down when baked, take a spoon and fill it out with the mixture put it on the palm of your hand, take a little of the filling and put it in the middle of the mixture then roll the bulgur roll into a ball making it as compact possible.

Place all of you bulgur rolls (quipes) on the baking tray and bake until they turn golden brown and crispy from 45 minutes to 1 hour.

Take out from oven and enjoy with dipping sauce.

Smoked paprika and curry dipping sauce.

Directions:

Mix all of the ingredients together, cilantro, smoked paprika, curry, salt and pepper (to taste) .... Mix well and enjoy with bulgur rolls (quipes).


SPANISH

Rollos de trigo horneados (Quipes).

Esta receta es una de mis favoritas, estaba determinada en hacer una versión mas saludable de ella, esta es una de las mas populares en mi pais la República Dominicana, mi madre siempre quiso hacer una de estas horneadas, esta es para ti, donde quiera que estes.

Ingredients

- 1 taza de trigo (integral).
- 1 lb de carne de pavo molida.
- 1/4 de taza de pasas.
- 1/4 de un aji morron rojo (picadito).
- 1/4 de un aji morron amarillo (picadito).
- 1/4 de un aji morron verde (picadito).
- 2 cucharadas de cilantro (picaditos).
- Mrs. Dash.
- Sal y pimienta (al gusto).

Dip De Paprika Ahumado y Curry.

- 1 cucharada de cilantro (picadito).
- 1 yogurt pequeño sin grasa de 5.3oz (natural).
- 1/2 cucharadita de curry.
- 1/2 cucharadita de paprika ahumado.
- Sal y pimienta (al gusto).

Instrucciones:

Ponga el trigo en un tazón y cubra con agua y deje reposar en el refrigerador durante la noche (por lo menos 4 horas)

Precaliente el horno a 350 •F rocíe spray anti-adherente para cocinar a una bandeja de hornear.

Ponga el pavo en un tazón, mezcle con los ajíes picaditos y cebolla, agregue una pizca de pimienta, 2 cucharaditas de sal y Mrs. Dash o cualquier sazón sin sal que tenga disponible.

Usando sus manos mezcle la carne con los vegetales hasta obtener una mezcla uniforme, reserve 2/3 de la carne.

Para hacer el relleno, empiece por calentar 1 cucharadas de aceite de oliva en un sartén, cuando el aceite este caliente agregue la carne que ha sacado junto con el cilantro y 2 cucharadas de agua, de color a la carne, agregue las pasas y baje a fuego medio, cuando el liquido se haya evaporado el relleno esta listo, deje refrescar a temperatura ambiente.

Para hacer los quipes, escurra lo que queda de agua del trigo y apriete para deshacerse de tanta agua como sea posible, agregue el resto de la carne cruda al trigo.

Con sus manos mezcle el trigo y la carne cruda hasta obtener una mezcla uniforme, esto es un paso clave, mientras mas mezclado este hay una mejor oportunidad de que estos no se rompan al hornearse. Tome una cuchara y llene con la mezcla ponga en la palma de su mano, tome un poco del relleno y ponga en el medio de la mezcla luego enrolle en una pequeña bola haciendolo lo mas compacto posible.

Ponga los rollos de trigo (Quipes) en la bandeja de hornear y hornee hasta que doren bien voltiando cada 15 minutos, haga esto de 45 minutos a 1 hora.

Saque del horno y disfrute con su dip.

Dip de paprika ahumado y curry.

Mezcle todos los ingredientes, cilantro, paprika, curry, sal y pimienta (al gusto)... Disfrute con su rollos de trigo (Quipes).



Tuesday, November 6, 2012

Grilled Chicken Breast With A Green Apple-Lime Guacamustard Salsa. Pechuga A La Parrilla Con Guacamustard Salsa De Manzana Verde-Limon.

ENGLISH.

Grilled chicken breast with a green apple-lime guacamustard salsa.

4 servings.

Ingredients:

- 4 skinless, boneless chicken breast.
- 1 big avocado.
- 1/2 a green apple diced.
- 1 radish in really small dices.
- Juice of 1 lime.
- 1 tablespoon of all natural mustard.
- 1 tablespoon of Extra Virgin Olive Oil.
- Mrs. Dash.
- Salt and Pepper to taste.

Directions:

Take the skinless and boneless chicken breast already cleaned slice them in half after that season with olive oil, Mrs. Dash, salt and pepper, grilled chicken until you get a nice brown color.

Take half of the avocado and dice it, mix with the already diced radish and green apple pour a little bit of lime juice, season with salt and pepper. Take the other half of the avocado and place it in the food processor along with the lime juice and mustard.

As easy as that put two chicken breast on your plate and pour the mustard salsa and after that the diced mix. Enjoy, fast and easy.

ESPAÑOL.

Pechuga De Pollo Con Guacamustard Salsa De Manzana Verde-Limon.

- 4 pechugas de pollo, sin piel y deshuesadas.
- 1 aguacate grande.
- 1/2 manzana verde en cuadritos.
- 1 rábano en pequeños cuadritos.
- El jugo de 1 limón.
- 1 cucharada de mostaza natural.
- 1 cucharada de aceite de oliva extra virgen.
- Mrs. Dash (Sazon de especias sin sal).
- Sal y pimienta al gusto.

Instrucciones:

Tome las pechugas de pollo sin piel y deshuesada ya limpias y rebane por la mitad, luego sazone con aceite de oliva, Mrs. Dash, sal y pimienta, ponga en la parrilla hasta que el pollo tenga un color acaramelado.

Tome la mitad del aguacate y corte en cuadritos, mezcle con la manzana verde ya en cuadros y el rábano, eche un poco del jugo de limón, sazone con sal y pimienta. Tome la otra mitad del aguacate y coloque en el procesador de alimentos con el jugo de limón y mostaza.

Tan fácil como eso coloque dos pechugas de pollo en el plato, vierta la salsa de mostaza y luego la mezcla en cuadritos. Disfrute, rápido y fácil.