Thursday, October 18, 2012

Brown Rice Chicken Hibachi.


ENGLISH

A healthy twist to one of my favorites japanese dishes, i cook this and eat it over an over again, really easy to make and even your little ones will enjoy eating their veggies. Once again i hope all of you will enjoy it.

HIBACHI CHICKEN BROWN RICE.

Serving 6

Ingredients:

- 2 cups of already cooked brown rice.
- 3 boneless skinless already seasoned chicken breast, cut into bit size pieces ( you can season with EVOO, garlic, Mrs. dash, salt, pepper).
- 1 large diced carrot.
- 3 minced garlic cloves.
- 1 large fresh cauliflower.
- 1 large fresh broccoli.
- 1 large white onion.
- 1 egg.
- 2 tablespoons of ultra low sodium soy sauce.
- 1 tablespoon of EVOO (Extra Virgin Olive Oil)
- 2 cups of baby bella sliced mushrooms.
- 1/2 cup of chopped celery hearts.
- 1 cup of chopped green onion (You can use less or more to your taste)

Directions:

Boil the broccoli and cauliflower until cooked but yet really firm still, after that chop them into small pieces.

Take a big wok (or frying pan if you don't have one) at a medium high temperature and add the olive oil when warm add the chicken and sauté until cooked, add the carrots, green onions, white onions, celery hearts and mushrooms, sauté all of the ingredients together for about 3 minutes put the vegetables and chicken to the side, scramble the egg and add it to the mix. Add the brown rice, cauliflower and broccoli and mix everything together, finally add the ultra low sodium soy sauce and cook for 2 minutes.

Serve hot with avocado on the side and enjoy!


ESPAÑOL

Arroz Integral Hibachi Con Pollo.


Un cambio saludable a uno de mis platos japoneses favoritos, yo cocino esto y lo como una y otra vez, realmente fácil de hacer e incluso tus chiquitines disfrutaran el comerse sus vegetales. Una vez mas espero que todos ustedes la disfruten.

Arroz Integral Hibachi Con Pollo.

Porciones 6

Ingredientes:

- 2 tazas de arroz integral ya cocido.
- 3 pechugas de pollo, sin hueso, sin piel, ya sazonadas y picadas en tamaño bocadillo (Pueden sazonarlo con aceite de oliva, ajo, Mrs. Dash, sal y pimienta).
- 1 zanahoria grande picada en cuadritos.
- 3 dientes de ajo picaditos.
- 1 coliflor fresco.
- 1 brocoli fresco.
- 1 cebolla blanca grande picada.
- 1 huevo.
- 2 cucharadas de salsa soya baja en sodio.
- 1 cucharada de Aceite de oliva Exra Virgen.
- 2 tazas de hongos baby bella en rodajas.
- 1/2 taza de tallo de apio.
- 1 taza de cebollin.

Instrucciones:

Hierva el brocoli y coliflor hasta que este cocinado pero todavía firme y pique en pedazos pequeños.

Tome un wok grande (O sartén si no tiene uno) a una temperatura medio-alta y agregue el aceite de oliva cuando este tibio agregue el pollo y saltee hasta que este cocido, agregue la zanahoria, cebollin, la cebolla blanca, tallos de apio y hongos, saltee todos los ingredientes juntos por mas o menos 3 minutos, ponga los vegetales y el pollo a un lado, haga un revoltillo de huevo y agregue a la mezcla. Agregue el arroz integral, coliflor, brocoli y mezcle todo junto, finalmente agregue la salsa de soya baja en sodio y cocine por 2 minutos.

Sirva caliente acompañado de aguacates y disfrute!

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