Thursday, October 11, 2012

Smoked Paprika Hummus/ Humus De Paprika Ahumado.

Hummus is a great high protein and delicious snack for you on your clean eating path, especially with some multigrain pita chips on the side.

For those of you who don't know what hummus is, this is a very popular middle eastern spread it is basically a (chickpeas pure) super easy to make.

Here is my version of it with a twist adding smoked paprika to this popular snack, i hope all of you enjoy it.

SMOKED PAPRIKA HUMMUS.

Ingredients:

- 1 ½ cups of chickpeas (i use natural ones, leave them in water over night, then boil them for about 45 minutes to 1 hour, you can use canned ones if you'll like).
- 2 tablespoons of lime juice.
- 3 garlic cloves, (minced).
- 1/4 cup of low-fat plain yogurt.
- 1/2 teaspoon of smoked paprika.
- Salt and pepper (to taste).
- 2 tablespoons of olive oil.
- 1 ½ tablespoon of fresh parsley (chopped).
- 1 ½ tablespoon of tahini (this is a paste of sesame seeds) (this ingredient can be omitted but not substituted).

Directions:

In a food processor or blender mix the already minced garlic cloves, chickpeas, olive oil, lime juice, yogurt and tahini first, blend until both are well mixed, add the rest of the ingredients, paprika, salt, pepper and parsley until everything is completely mixed and smooth.

Transfer everything to a serving bowl and garnish with some paprika and chopped parsley if you'll like. Enjoy with some pita chips.

SPANISH!!!!!!

El humus es un maravilloso bocadillo, alto en proteínas y delicioso para ti que estas en tu camino del Clean eating, especialmente con unas tostadas multicereales ò (multi-grain) de pita para acompañarlo.

Para los que no saben lo que es el humus, esto es una muy popular pasta para untar proveniente del medio oriente, es básicamente un puré de garbanzos y muy fácil de preparar.

Esta es mi versión de la misma con un pequeño giro agregando paprika ahumado a este famoso bocadillo, espero que todos ustedes lo disfruten.


HUMUS DE PAPRIKA AHUMADO.

Ingredientes:

- 1 ½ tazas de garbanzos (yo los uso naturales, los dejo reposando en agua durante la noche luego los hiervo de 45 minutos a 1 hora, pueden utilizar enlatados si así lo prefieren).
- 2 cucharadas de zumo de limón.
- 3 dientes de ajo (picaditos).
- 1/4 taza de yogurt natural bajo en grasa.
- ½ cucharadita de paprika ahumado.
- Sal y pimienta al gusto.
- 2 cucharadas de aceite de oliva.
- 1 ½ de perejil fresco (picadito).
- 1 ½ de tahina (tahini) (es una pasta de semillas se sésamo, este ingrediente puede ser omitido pero no sustituido).

Preparación:

En un procesador de alimentos ó licuadora mezcle primero el ajo ya picadito, los garbanzos, el aceite de oliva, el zumo de limon, el yogurt y el tahini hasta que todo este bien mezclado, luego agregue el resto de los ingredientes, sal y pimienta, paprika y el perejil hasta que todo este completamente mezclado y suave.

Transfiera todo a un tazón par servir, decore con paprika por encima, perejil picadito si es de su gusto y disfrute con pita tostado.

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