Wednesday, October 24, 2012

Spinach Chicken Marguerite/ Pollo Margarita Con Espinaca


ENGLISH.

Spinach Chicken Margherita.

A fast way to make some yummy chicken breast, perfect recipe for a romantic night, for entertaining guests or even if you just want to enjoy a meal by yourself, clean, low fat and so tasty.

Spinach Chicken Margherita.

Servings: 4

Ingredients:

- 2 skinless, boneless chicken breast sliced in half ( To make 2 thiner pieces out of each one).
- 2 sliced plum tomatoes.
- 1 cup of shredded reduced fat mozzarella cheese.
- 2 handfuls of fresh spinach.
- 1/2 a cup of chopped white onions.
- 2 teaspoons of dried basil.
- 1 teaspoon of dried oregano.
- 4 tablespoons of Extra Virgin Olive Oil (EVOO).
- Chopped Green onions (To plate).
- Salt and pepper (To taste).

Directions:

Preheat oven at 400 degrees.

Take the already clean 4 chicken breast slices and season with 2 tablespoons of EVOO, Mrs. Dash (Or the season blend of your choice) salt and pepper (to taste). Grill chicken breast until you get a nice color on them. Sauté the chopped white onion on 1 tablespoon of EVOO for about 2 minutes at a medium high heat, add the spinach and a pinch of salt and pepper, sauté this for about 3 minutes. Take sliced plum tomatoes and add 1 tablespoon of EVOO, dried basil, oregano, salt and pepper.

Top each chicken breast with the spinach, then mozzarella cheese, then sliced and already seasoned plum tomatoes.

Place in the already preheated oven and bake from 10-12 minutes until the cheese melts an gets a nice color. Sprinkle chopped green onions and enjoy.


ESPAÑOL

POLLO MARGARITA CON ESPINACA.

Una manera rapida de hacer unas deliciosas pechugas de pollo, una receta perfecta para una noche romantica, para entretener a tus invitados o incluso si quieres disfrutar de una comida solo contigo mismo, clean, bajo en grada y sabrosa.

Pollo Margarita Con Espinaca.

Porciones 4

Ingredientes:

- 2 pechugas de pollo, sin piel y sin huesos, rebanadas a la mitad ( Para hacer 2 rebanadas mas finos de cada una).
- 2 tomates italianos (barceló) rebanados.
- 1 taza de queso mozarella rayado bajo en grasa.
- 2 puñados de espinaca fresca.
- 1/2 taza de cebolla grande picada.
- 2 cucharaditas de albahaca seca.
- 1 cucharadita de orégano seco.
- 4 cucharadas de aceite de oliva extra virgen.
- Cebollines (Para decorar).
- Sal y pimienta (Al gusto).

Instrucciones:

Precaliente el horno a 400 grados.

Tome las 4 rebanadas de pechuga de pollo ya limpias y sazone con 2 cucharadas de aceite de oliva extra virgen, Mrs. Dash ( O la mezcla de sazones de su preferencia) sal y pimienta al gusto. Ponga las lechugas de pollo a la parrilla hasta que obtenga un buen color en ellas. Saltee la cebolla blanca picada en 1 cucharada de aceite de oliva extra virgen por alrededor de 2 minutos a fuego medio caliente, agregue la espinaca y una pizca de sal y pimienta, saltee esto por alrededor de 3 minutos. Tome las rebanadas de tomate y sazone con 1 cucharada de aceite de oliva extra virgen, albahaca seca, orégano seco, sal y pimienta.

Cubra cada una de las pechugas de pollo con espinaca, luego el queso mozzarella y finalmente las rodajas de tomate italiano.

Coloque en el horno precalentado y hornee de 10-12 minutos hasta que el queso se derrita y obtenga un buen color. Rocíe el cebollin picado y disfrute.






No comments:

Post a Comment